دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
حجت‌‌الاسلام والمسلمین رشاد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، زشتی و حرمت نگارش و ارسال پیام‌های توهین‌آمیز و تحقیرکننده از طریق تلفن همراه و اینترنت مصادیق بارز رذالت اخلاقی دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر رشاد تولیت حوزه علمیه‌ ‌امام رضا(ع) و رئیس شورای حوزه علمیه استان تهران، طی سخنانی در جمع طلاب این حوزه به تبیین ابعاد مختلف رذیلت اخلاقی پرداخت و گفت: گاهی یک رفتار اخلاقی، قبیح است اما حرمت شرعی ندارد و گاهی یک رذیلتِ اخلاقی، حرام و بلکه گناه کبیره است.

 وی در ادامه برخی از مصادیق بازگویی زشتی ها را بیان کرد و گفت: سخن گفتن درباره احوالات زنها، شرب خمر، فسق و فجور فاسقان، تنعم اغنیاء، ذکر جبروت پادشاهان، توصیه طالعه کتب ضاله و نوشته و گفته های افراد منحرف، ارسال پیام های توهین آمیز و تحقیرکننده و... از مصادیق رذالت اخلاقی است.

این استاد اخلاق اشاره به دو نوع از ذکر جبروت پادشاهان گفت: گاهی برای عبرت گرفتن و زمانی برای ابراز شگفتی سخن می‌گوییم، ولی باید مواظب باشیم که سخن درباره شکوه و جلال زندگی و ثروت فردی برای ابراز تعجب یا حسرت خوردن نباشد بلکه شایسته است از آن درس گرفته و بدانیم که بسیاری از این سلاطین با وجود آن همه جلال، به چه سرنوشت های شومی مواجه شدند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ساختن فیلم ها و سریال‌ها برای نشان دادن عظمت، جلال و ثروت، نادرست خواند و بیان داشت، نباید چنین اتفاقی روی دهد.

رئیس شورای حوزه‌ علمیه‌ی استان تهران، با اشاره به نادرستی این فکر که هرکسی با توجه به عقلش می‌تواند نوشته ها و گفته های منحرفین را بخواند و آن را نقد کند، تأکید کرد: هرکسی یا هر طلبه ای، توانایی علمی برای نقد و ارزیابی هر کتابی را ندارد، بلکه گاهی بیان این کلام، مصداق بازگویی زشتی ها می شود.

وی زشتی و حرمت نگارش و ارسال پیام های توهین کننده و تحقیر آمیز از طریق اینترنت و تلفن های همراه را بسیار بالاتر از بیان حضوری چنین الفاظی دانست و افزود: چنین کاری، جنبه عمومی دارد و گاهی در آن به جمعی وسیع توهین می شود. وی در پایان خاطرنشان کرد: سخن گفتن از ادیان و مذاهب باطل نیز در زمره، بازگفتن، زشتی است که باید از آن به عنوان فعلی قبیح و حرام، پرهیز داشت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha